Odată cu răcirea vremii, încasările HoReCa vor scădea cu încă 20%. Scădere dramatică a cifrei de afaceri comparativ cu anul trecut

  • Cifra de afaceri a industriei HoReCa a scăzut cu 70% faţă de anul trecut
  • Proprietarii de restaurante spun că răcirea vremii va aduce încă o scădere de 20%
  • Operatorii din HoReCa vor protesta astăzi între orele 17:00 şi 18:00
182 afișări
Imaginea articolului Odată cu răcirea vremii, încasările HoReCa vor scădea cu încă 20%. Scădere dramatică a cifrei de afaceri comparativ cu anul trecut

Deschiderea teraselor i-a ajutat doar pe 15% dintre patronii de hoteluri. Restul nu au avut spaţii pentru a amenaja în afara clădirilor. Odată cu răcirea vremii, operatorii HoReCa spun că nu vor mai putea să serveasă nici la terase.

Nu vor să aştepte ca cifra de afaceri să scadă până la 90%, aşa că vor protesta în faţa cafenelelor, pentru a trage un semnal de alarmă. Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii a declarat că nu se gândeşte să permită redeschiderea restaurantelor la acest moment. Hotelurile, cafenelele şi resturantele au o contribuţie de 5% în PIB.

”După ce s-au redeschis aceste terase nu a existat niciun impact asupra evoluţiei numărului de infecţii Covid. Odată cu răcirea vremii încasările vor ajunge la mai puţin de minus 20%. Fiecare restaurant, fiecare unitate are o cotă de cheltuieli care depăşeşte cu mult aceste încasări.  În Europa, singura ţară cu restaurantele închise este România. Guvernul nu poate rezolva criza sanitară prin închiderea industriei HoReCa.”, a declarat Daniel Mischie, preşedinte HORA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici