Ofertă Blue Air: Clienţii pot schimba bilete de tren cu tichete de avion

Blue Air, companie deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache, a lansat pentru perioada 15 august-15 septembrie o ofertă prin care pasagerii care prezintă la orice agenţie a companiei un bilet de tren deja cumpărat pe ruta Bucureşti-Cluj Napoca sau Cluj Napoca-Bucureşti pot călători gratuit cu avionul pe una din aceste destinaţii, fără costuri suplimentare.

228 afișări
Imaginea articolului Ofertă Blue Air: Clienţii pot schimba bilete de tren cu tichete de avion

Ofertă Blue Air: Clienţii pot schimba bilete de tren cu tichete de avion (Imagine: Mediafax Foto)

MTI: Oferta Blue Air poate fi publicitate înşelătoare

Oferta companiei aeriene Blue Air prin care clienţii pot schimba biletele de tren de pe ruta Bucureşti-Cluj Napoca şi retur cu tichete de avion poate fi considerată publicitate înşelătoare, ducând în eroare călătorii, susţine Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

"Asigurăm clienţii CFR Călători că această ofertă de schimb de bilete nu a fost construită cu participarea noastră şi că există prezumţia încălcării articolului 4 din Legea 158/2008, privind publicitatea înşelătoare", potrivit MTI, acţionarul unic al operatorului feroviar.

Articolul invocat de instituţie interzice publicitatea înşelătoare.

Potrivit MTI, oferta Blue Air induce în eroare călătorii şi dă falsa impresie că cele două moduri de transport sunt asemănătoare, că se poate călători cu acelaşi preţ şi cu avionul şi cu trenul, şi că există un parteneriat între cele două companii pentru această promoţie.

Oferta nu încalcă legislaţia, susţine compania

Blue Air a confirmat lipsa unui parteneriat cu o altă companie de transport feroviar sau rutier pentru campanie promoţională respectivă.

Operatorul aerian spune că vrea să asigure o alternativă de transport mai rapidă şi la un preţ accesibil, uneori mai redus în comparaţie cu alte forme de transport.

"Considerăm că această ofertă Blue Air nu aduce niciun fel de prejudiciu companiilor de transport feroviar sau rutier şi nici nu încalcă prevederile legii 158/2008 cu privire la publicitatea înşelătoare", menţionează compania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici