- Home
- Economic
- FRANKFURT, (19.05.2015, 16:13)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Oficial BCE: Rapiditatea vânzărilor de obligaţiuni europene din ultima perioadă este îngrijorătoare
Vânzările de obligaţiuni guvernamentale eurpene din ultima perioadă reprezintă o corecţie normală, dar rapiditatea ajustării este îngrijorătoare şi indică o "volatilitate extremă a pieţei", a declarat marţi Benoit Coeure, membru în board-ul executiv al Băncii Centrale Europene (BCE).
190 afișări

Oficial BCE: Rapiditatea vânzărilor de obligaţiuni europene din ultima perioadă este îngrijorătoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
BCE, care cumpără lunar obligaţiuni în valoare de 60 de miliarde de euro, în cadrul programului de suplimentare a lichidităţilor în valoare totală de 1.100 de miliarde de euro, va suplimenta uşor achiziţiile în lunile mai şi iunie, din cauza lichidităţii scăzute a pieţei din iulie şi august, a spus Coeure, citat de Reuters.
Oficialul BCE a precizat că această suplimentare nu are nicio legătură cu volatilitatea pieţei.
"Nu cred că scăderea recentă a preţurilor obligaţiunilor din Germania şi din alte ţări este un motiv de îngrijorare, reflectând până acum o corecţie a pieţei. Mai îngrijorătoare este rapiditatea acestei schimbări", a spus Coeure.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Jane Fonda a rămas cu o tăietură pe față după palma dată de Jennifer Lopez: „Nu și-a cerut niciodată scuze”
-
Victorie pentru industria auto germană. Comisia Europeană şi Germania ajung la un acord în disputa privind interzicerea motoarelor cu ardere internă
-
Un avion a aterizat de urgenţă la Otopeni după ce pilotul a leşinat
-
Ascensiunea şi decăderea tehnologiei cloud-gaming. Chatboţii cu AI ar putea avea aceeaşi soartă în câţiva ani
În urma declaraţiilor, euro s-a depreciat, revenind sub nivelul de 1,12 dolari pe unitate pentru prima oară într-o săptămână, iar acţiunile şi obligaţiunile europene au crescut.
Indicele FTSEurofirst 300 a crescut cu 1,2%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,9%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 2%. Indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 0,4%.
Randamentele obligaţiunilor, a căror evoluţie este opusă preţurilor acestora, au scăzut la rândul lor. Astfel, randamentul obligaţiunilor germane pe termen de 10 ani a scăzut cu 0,07 puncte procentuale, iar randamentele obligaţiunilor similare ale Italiei şi Spaniei cu câte 0,09 puncte procentuale.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe