Oficial din cadrul Fed: Disparităţile riscă să afecteze ritmul relasării economice în SUA

  • Oficial Fed: Relansarea economică în SUA riscă să fie afectată de disparităţi
  • Lael Brainard: "Relansarea economică rămâne foarte incertă şi puternic inegală"
  • "Vor fi necesare măsuri suplimentare de susţinere fiscală şi o politică monetară flexibilă", subliniază Lael Brainard
261 afișări
Imaginea articolului Oficial din cadrul Fed: Disparităţile riscă să afecteze ritmul relasării economice în SUA

Sursa foto: profimedia

Disparităţile economice riscă să submineze relansarea economică a Statelor Unite, afirmă Lael Brainard, un oficial din cadrul Rezervei Federale (Fed), cerând Congresului şi Casei Albe să ofere susţinere fiscală suplimentară şi pledând pentru menţinerea unei politici monetare flexibile.

"Relansarea economică rămâne foarte incertă şi puternic inegală, unele sectoare şi grupuri confruntându-se cu dificultăţi substanţiale. Aceste disparităţi riscă să blocheze relansarea", declară Lael Brainard, membru al Consiliului guvernatorilor Rezervei Federale, instituţia bancară centrală din SUA.

"Vor fi necesare măsuri suplimentare de susţinere fiscală şi o politică monetară flexibilă pentru a transforma această relansare economică în formă de K într-o relansare largă şi integrantă", subliniază Lael Brainard, conform cotidianului Financial Times.

Lael Brainard, fost oficial în cadrul Departamentului Trezoreriei în timpul Administraţiei Barack Obama, este considerată un posibil candidat pentru conducerea instituţiei în cazul victoriei lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Declaraţiile sale intervin în contextul în care Administraţia Donald Trump şi liderii democraţi din Congres poartă negocieri pentru aprobarea unui set de măsuri de stimulare a economiei în valoare de 2.000 de miliarde de dolari. Este improbabil un acord aprobat de Congres înaintea scrutinului prezidenţial şi legislativ din 3 noiembrie.

Lael Brainard a subliniat că sunt necesare măsuri fiscale pentru persoanele intrate în şomaj, pentru firmele mici şi autorităţile locale şi statale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici