Oil Terminal începe selecţia pentru un terminal de bitum în Portul Constanţa

Oil Terminal începe selecţia pentru un terminal de bitum în Portul Constanţa. Sebastian Burduja spune că „este o investiţie strategică pentru România, dar şi pentru viitorul efort de reconstrucţie a Ucrainei”.

408 afișări
Imaginea articolului Oil Terminal începe selecţia pentru un terminal de bitum în Portul Constanţa

Oil Terminal începe selecţia pentru un terminal de bitum în Portul Constanţa

Printr-un comunicat remis luni Bursei de Valori Bucureşti, compania Oil Terminal, aflată sub autoritatea tutelară a Ministerului Energiei, informează acţionarii şi investitorii că, pană la data limita de 20.10.2023, au fost depuse intenţii pentru dezvoltarea unui terminal pentru bitum în Portul Constanţa de către 6 companii.

În perioada următoare vor fi stabilite întâlniri cu fiecare dintre acestea pentru a identifica cele mai potrivite soluţii de constituire a parteneriatului de construire a unui terminal de bitum, ofertele ferme obţinute ulterior urmând a fi supuse analizei Adunării Generale a Acţionarilor.

„Avem confirmarea din partea pieţei cu privire la oportunitatea dezvoltării unui terminal de bitum în Portul Constanţa. Sunt 6 oferte, inclusiv din partea unor companii globale serioase. Va urma o procedură de selecţie competitivă şi transparentă, aşa cum şi-a asumat conducerea OIL Terminal. Răspundem unei nevoi din partea pieţei interne, pentru care România acoperă mai puţin de un sfert din producţia internă. În plus, este important să ne pregătim încă de pe acum, prin această investiţie strategică, pentru efortul de reconstrucţie a Ucrainei în anii ce vor veni”, declară Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici