Olanda are o problemă serioasă cu studenţii chinezi

Batavii vor să le interzică asiaticilor să mai inveţe despre tehnologii sensibile din industria de apărare şi semiconductori.

4600 afișări
Imaginea articolului Olanda are o problemă serioasă cu studenţii chinezi

Guvernul olandez lucrează la o lege care va fi folosită pentru a exclude studenţii chinezi de la programele universitare pe tehnologii sensibile, inclusiv semiconductori şi apărare, scrie Bloomberg.

Măsurile, aflate încă în faza de proiect, reprezintă cea mai recentă escaladare a unei lupte diplomatice dintre Olanda şi China asupra industriei semiconductoarelor. La începutul acestui an, guvernul olandez a fost de acord să se alăture efortului SUA de a restricţiona exporturile de tehnologie către China.

Un raport recent al agenţiei de informaţii olandeze a susţinut despre China că „reprezintă cea mai mare ameninţare” la adresa securităţii economice a naţiunii.

Agenţia de informaţii a spus că multor companii şi instituţii olandeze le este dificil să facă o evaluare adecvată a riscului cooperării economice şi ştiinţifice cu China. „Dezavantajele cooperării devin adesea evidente doar pe termen lung.”

La începutul acestui an, ASML Holding NV, o piesă esenţială în industria globală a semiconductoarelor, a acuzat un fost angajat din China că a furat informaţii confidenţiale. Compania a iniţiat o investigaţie internă şi a înăsprit controalele de securitate după ce a descoperit incidentul, care ar fi putut încălca controalele la export.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici