Olandezii se grăbesc să declare conturile offshore, după înăsprirea legislaţiei privind evaziunea

Circa 4.400 de olandezi au raportat către autorităţi că deţin active în valoare totală de peste un miliard de euro în aşa-numitele "paradisuri fiscale", încercând să evite amenzile usturătoare introduse de guvern de la începutul anului viitor.

39 afișări
Imaginea articolului Olandezii se grăbesc să declare conturile offshore, după înăsprirea legislaţiei privind evaziunea

Olandezii se grăbesc să declare conturile offshore, după înăsprirea legislaţiei privind evaziunea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Olandezii se grăbesc să raporteze voluntar deţinerile din afara graniţelor ţării înainte de intrarea în vigoare, de la începutul anului viitor, a noii legislaţii în domeniu, care prevede amenzi mari pentru cei care nu raportează conturile offshore către autorităţi, a declarat, într-un comunicat transmis miercuri, ministrul olandez al Finanţelor, Jan Kees de Jager.

De Jager a sugerat în acest an, după semnarea unui acord de cooperare cu Elveţia în vederea reducerii evaziunii fiscale, că olandezii deţin active nedeclarate de cel puţin şapte miliarde euro în conturi offshore.

Statele Unite, Olanda şi alte state membre OCDE au adoptat deja măsuri stricte de urmărire a conturilor offshore pentru a reduce evaziunea fiscală şi fac eforturi pentru atragerea activelor înapoi pe pieţele locale în perioada de relansare a economiilor, după cea mai severă recesiune globală de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Penalităţile pentru neraportarea activelor offshore încep în Olanda de la 15% din totalul acestor deţineri şi pot ajunge la 300%, potrivit guvernului olandez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici