Olguţa Vasilescu: Construcţia autostrăzii Piteşti - Craiova va începe anul viitor. Cât vor costa lucrările

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, că au fost începute procedurile pentru construcţia prin concesiune a autostrăzii Piteşti- Craiova, lucrările urmând să înceapă cel mai probabil anul viitor, după efectuarea exproprierilor.

2930 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Construcţia autostrăzii Piteşti - Craiova va începe anul viitor. Cât vor costa lucrările

Olguţa Vasilescu: Construcţia autostrăzii Piteşti - Craiova va începe anul viitor. Cât vor costa lucrările (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Am avut emoţii că domnul Dragnea (ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, n.r.) ar putea să tragă autostrada de sud pe la Alexandria. Desigur, şi aceea era bună pentru noi, însă mai importantă pentru noi este autostrada Piteşti-Craiova, pentru că ne leagă de un alt oraş important pentru industria de maşini, iar Ford a cerut autostradă care să ne lege de Piteşti. Putem spune acum că vom avea autostradă până la Constanţa şi nu mai pot spune investitorii că nu pot veni la Craiova din cauza infrastructurii care nu le permite să-şi scoată producţia din fabrică", a declarat primarul.

Vasilescu a afirmat că există discuţii cu mai multe firme privind construcţia autostrăzii şi că aceasta va costa 1,5 miliarde de euro.

"Se poartă discuţii cu mai multe firme interesate. Eu cred că lucrările nu vor începe mai devreme de anul viitor pentru că mai întâi trebuie să se facă exproprierile. Autostrada va costa 1,5 miliarde de euro", a mai spus primarul Craiovei.

Lia Olguţa Vasilescu a participat, luni, la fabrica Ford, la lansarea noului motor EcoBoost de 1,5 litri.

În luna martie, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat că vrea să contracteze prin concesiune construcţia şi operarea tronsonului Craiova - Piteşti, proiect estimat la 9 miliarde de lei, cu TVA (2 miliarde de euro), care va fi realizat ca drum expres sau autostradă.

Contractul de concesiune vizează proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea drumului expres sau autostrăzii Craiova - Piteşti, cu o lungime de 121,18 kilometri, care va traversa judeţele Argeş, Dolj şi Olt.

Opţiunea pentru varianta de drum expres sau de autostradă va fi luată în urma etapei de dialog competitiv cu candidaţii preselectaţi, se arăta atunci într-un anunţ al CNADNR.

Candidaţii trebuie să aibă o medie a cifrei de afaceri în domeniul de activitate aferent infrastructurii de transport rutier de minim 1,3 miliarde lei, pe ultimii trei ani (2010 - 2012), potrivit sursei citate.
Preţul ofertei va avea o pondere de 75%, în vreme ce nivelul calitativ, tehnic şi funcţional al soluţiei tehnice va conta în proporţie de 25%.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 8 mai.

Construcţia autostrăzii Craiova- Piteşti a fost inclusă pe lista proiectelor de investiţii considerate drept prioritare, alături de autostrada Bucureşti-Braşov, reactoarele 3 şi 4 de la Centrala nuclearo-electrică de la Cernavodă, centrala de la Tarniţa, podul Măcin şi canalul Siret-Bărăgan, a declarat la finele lunii ianuarie premierul Victor Ponta.

El a precizat că toate aceste proiecte sunt gândite spre a fi realizate în parteneriat public-privat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici