Omul de televiziune Niels Schnecker va conduce Consiliul de Administraţie al CFR SA

Omul de televiziune Niels Schnecker, realizator de programe la postul Antena 3, va conduce Consiliul de Administraţie al companiei CFR SA din postura de preşedinte, informaţia fiind confirmată pentru MEDIAFAX de către ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

2583 afișări
Imaginea articolului Omul de televiziune Niels Schnecker va conduce Consiliul de Administraţie al CFR SA

Niels Schnecker (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Întrebat dacă numirea lui Schnecker face parte din procesul de selecţie a managerilor privaţi la companii de stat, Silaghi a răspuns afirmativ.

CFR SA a anunţat, ulterior, că Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a ales un nou Consiliu de Administraţie, structură care va fi condusă de Niels Schnecker.

Printre noii administratori, cu un mandat de patru ani, se mai numără Isar Lucian (fost ministru al Mediului de Afaceri), Enache Jiru (secretar de stat la Finanţe), Cristian Ghibu (directorul general al CFR SA) şi Dănuţ Sandu.

"În prima şedinţă desfăşurată astăzi la sediul instituţiei, Consiliul de Administraţie l-a numit pe domnul Cristian Ghibu director general al companiei", se menţionează în comunicat.

Potrivit declaraţiei de avere, Ghibu ocupă funcţia de director general al CFR SA din luna mai a acestui an.

Niels Schnecker este managing senior partner la firma de consultanţă Schnecker van Wyk&Pearson.

El are pregătire în management financiar.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a anunţat la finele lunii noiembrie că a acordat un împrumut de 175 milioane euro companiei CFR SA, finanţare care va ajuta administratorului infrastructurii feroviare să-şi restructureze bilanţul, permiţând plata datoriilor curente.

CFR SA este controlată integral de stat, prin Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor a mandatat în iulie asocierea PwC-D&B David şi Baias-George Butunoiu să recruteze managementul superior, respectiv directorii generali şi membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea instituţiei cu o cifră de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici