OMV: Cererea de energie în Europa de Sud-Est va creşte cu 17% până în 2015

Cererea de energie electrică în state precum România, Bulgaria, Republica Moldova şi Serbia va creşte până în 2015 cu 17%, mult mai rapid decât în Europa Centrală, unde avansul va fi de doar 2%, estimează grupul austriac OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom (SNP).

37 afișări
Imaginea articolului OMV: Cererea de energie în Europa de Sud-Est va creşte cu 17% până în 2015

OMV: Cererea de energie în Europa de Sud-Est va creşte cu 17% până în 2015 (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

"Cererea de energie (gaze, electricitate şi petrol) va fi condusă în principal de regiunile emergente, faţă de o creştere limitată în statele dezvoltate", se arată într-un raport al grupului de petrol şi gaze prezentat jurnaliştilor la conferinţa anuală a OMV, care are loc la Londra.

Astfel, în Europa de Sud-Est cererea de petrol se va majora cu 8% până în 2015, comparativ cu o reducere de 1% în Europa Centrală, iar consumul de gaze al regiunii va înregistra o creştere de 13%.

De asemenea, Turcia va înregistra o majorare de 12% în cazul petrolului, 31% pentru gazele naturale şi 37% în cazul energiei electrice, conform sursei citate.

OMV are proiecte de producţie a electricităţii în termocentrale şi parcuri eoliene, iar activitatea de bază a grupului este producţia de petrol şi gaze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici