OMV nu mai este interesat de preluarea MOL

OMV nu mai este interesat de preluarea companiei ungare MOL, deoarece Comisia Europeană (CE) a elaborat condiţii inacceptabile pentru realizarea unei eventuale tranzacţii, se arată într-un comunicat al grupului austriac transmis miercuri Bursei de la Viena.

23 afișări
Imaginea articolului OMV nu mai este interesat de preluarea MOL

OMV nu mai este interesat de preluarea MOL

Într-un document elaborat în iulie, în urma unei anchete riguroase a activităţilor OMV şi MOL pe pieţele unde ambele companii sunt prezente, CE a ajuns la concluzia că o fuziune ar crea probleme concurenţiale serioase pe mai multe segmente, printre care şi sectorul distribuţiei de carburanţi auto din România.

Pentru a accepta o eventuală tranzacţie, Executivul de la Bruxelles a cerut ca, în cazul unei preluări, OMV să renunţe la o serie de active ale MOL, printre care două rafinării importante din Europa Centrală.

OMV este prezent în România atât printr-o reţea proprie de benzinării, cât şi prin compania petrolieră Petrom, lider de piaţă pe plan local.

MOL operează pe piaţa autohtonă peste 120 de staţii de distribuţie retail.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici