OMV Petrom a convocat acţionarii pentru revocarea lui Sevil Shhaideh din Consiliul de supraveghere

OMV Petrom (SNP) a convocat acţionarii, în data de 3 martie, pentru revocarea fostului vice-premier Sevil Shhaideh din poziţia de membru în Consiliul de supraveghere al companiei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

1547 afișări
Imaginea articolului OMV Petrom a convocat acţionarii pentru revocarea lui Sevil Shhaideh din Consiliul de supraveghere

OMV Petrom a convocat acţionarii pentru revocarea lui Sevil Shhaideh din Consiliul de supraveghere

Convocarea vine la solicitarea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, acţionar cu 20,6% în Petrom, în contextul în care Sevil Shhaideh a preluat mandatul în conducerea administrativă a Petrom în timpul guvernării PSD.

"Acţionariatul român al OMV Petrom nu trebuie să-şi permită să menţină în asemenea poziţii de decizie persoane cu abordări discutabile şi care au făcut parte dintr-o guvernare care a adus grave prejudicii economiei româneşti", a scris pe 11 ianuarie, pe Facebook, ministrul Economiei Virgil Popescu.

Acesta a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX că nu a văzut nicio informare oficială la Ministerul Economiei făcută de către Sevil Shhaideh. "Dânsa are nişte probleme, cred că e momentul să se ocupe de acele probleme şi să lase locul unui profesionist. Nu am nominalizat pe nimeni, probabil că în perioada următoare o să nominalizăm pe cineva. În condiţiile în care vorbim despre exploatarea gazelor din Marea Neagră, trebuie să avem un consiliu de supraveghere profesionist, cel puţin oamenii din partea statului român trebuie să fie profesionişti", a spus Virgil Popescu.

În iunie, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Sevil Shhaideh în dosarul Belina, ea fiind acuzată de abuz în serviciu.

Totodată, pe ordinea de zi a adunării acţionarilor din 3 martie se regăseşte un punct privind numirea unui nou membru în Consiliul de supraveghere al companiei de petrol şi gaze în locul lui Sevil Shhaideh precum şi numirea a doi noi membri ca urmare a retragerii austriecilor Manfred Leitner şi Christopher Veit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici