OMV, Rompetrol şi Petrom îşi vor împărţi benzinăriile de pe A2 (video)

Ministerul Transporturilor a selectat OMV, Rompetrol şi Petrom pentru construcţia celor zece benzinării de pe traseul autostrăzii Bucureşti-Cernavodă, primele două companii menţionate urmând să opereze câte patru staţii, iar Petrom două, a declarat marţi directorul general al CNADNR, Dorin Debucean.

226 afișări
Imaginea articolului OMV, Rompetrol şi Petrom îşi vor împărţi benzinăriile de pe A2 (video)

OMV, Rompetrol şi Petrom îşi vor împărţi benzinăriile de pe Autostrada Soarelui

"Astăzi (marţi - n.r) Compania Naţională Administraţia Naţională a Drumurilor din România (CNADNR) a desemnat câştigătorii pentru staţiile de alimentare cu carburanţi de pe Autostrada Soarelui. Astfel, OMV a câştigat loturile 1 şi 2, respectiv staţiile de la kilometrii 49 şi 66, Rompetrol a câştigat loturile 3 şi 5, respectiv staţiile de la kilometrii 88 şi 139, iar Petrom a câştigat lotul 4, adică staţia de la kilometrul 111", a spus Debucean într-o conferinţă de presă.

Surse din instituţie au declarat anterior pentru MEDIAFAX că cele trei companii au fost selectate pentru operarea benzinăriilor de pe traseul autostrăzii.

Astfel, OMV va construi benzinării în zona kilometrilor 49 şi 66, câte o unitate pe sens în fiecare locaţie, iar Rompetrol va avea patru staţii (km 88 şi 139).

Petrom va opera două benzinării (km 111).

Contractul de concesiune este pe o perioadă maximă de 29 ani, iar în termen de 40 de zile companiile câştigătoare vor asigura serviciul de aprovizionare cu combustibili cu ajutorul staţiilor mobile. În maxim şase luni investitorii sunt obligaţi să finalizeze construcţia staţiilor.

"Până la realizarea construcţiei staţiilor, pentru că vine sezonul estival, am considerat că este necesar să asigurăm alimentarea cu carburanţi pe Autostrada Soarelui cu ajutorul staţiilor mobile", a declarat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, în aceeaşi conferinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici