Onofrei îi cere lui Berceanu să finalizeze "unirea Bucovinei cu ţara în domeniul transporturilor"

Senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei îl roagă "insistent" pe ministrul Transporturilor, senatorul PDL Radu Berceanu, să ajute Bucovina să finalizeze unirea cu ţara din punct de vedere al transporturilor.

65 afișări
Imaginea articolului Onofrei îi cere lui Berceanu să finalizeze "unirea Bucovinei cu ţara în domeniul transporturilor"

Onofrei îi cere lui Berceanu să finalizeze "unirea Bucovinei cu ţara în domeniul transporturilor" (Imagine: Mihai Burlacu/Mediafax Foto)

"Din punct de vedere al transporturilor, Bucovina încă este izolată de restul ţării şi feroviar, şi aerian, şi rutier", a declarat Onofrei, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, subliniind că îl roagă insistent pe Berceanu "să ajute Bucovina să finalizeze unirea cu ţara din punct de vedere al transporturilor".

El a spus că în ceea ce priveşte Aeroportul din Suceava, care ar putea contribui la dezvoltarea turistică a Bucovinei, încă sunt discuţii privind modernizarea acestuia.

"Din păcate, ministrul Transporturilor ne-a trimis să ne înţelegem cu cei din Iaşi şi din Bacău. Noi vrem însă să ne înţelegem cu el", a spus senatorul PDL, care a subliniat că din punct de vedere turistic Bucovina este la fel de importantă ca litoralul sau Valea Prahovei şi că aeroportul poate asigura un aflux de turişti, în special din străinătate.

În ceea ce priveşte legăturile rutiere, Onofrei a spus că modernizarea drumului european E 85 Bucureşti-Siret a fost întreruptă la Roman, din considerente politice, iar modernizarea a continuat spre Iaşi, şi nu spre Siret, cum era firesc, pentru că se asigură ieşirea din UE spre Estul Europei.

Senatorul PDL a mai spus că inundaţiile din acest an au avariat şi calea ferată, fiind afectat transportul feroviar în Bucovina, în special cel de mărfuri.

"Traficul feroviar este blocat din cauza unei porţiuni mici avariate la Dorneşti", a spus Onofrei, care a arătat că pentru economia judeţului şi pentru cea naţională repararea căii ferate la Dorneşti este extrem de importantă şi de urgentă pentru că asigură exportul de mărfuri efectuat de doi mari investitori austrieci din judeţul Suceava, respectiv firmele Schweighofer şi Egger.

El consideră că exportul României ar fi fost cu cel puţin 0,1 la sută mai mare dacă cele două firme puteau să continue exporturile pe calea ferată şi nu ar fi trebuit să folosească infrastructura rutieră.

Onofrei a spus că se îngreunează totodată şi traficul rutier pentru că sute de TIR-uri transportă acum această marfă în loc să fie transportată cu trenul, aducând şi venituri companiilor feroviare.

"Rugămintea mea vine în sprijinul ministrului Radu Berceanu pentru că ţara are nevoie de miniştri care fac ceva şi nu de miniştri care ne explică extrem de convingător că stau degeaba", a conchis senatorul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici