Onţanu: Chiriaşii ANL din Capitală nu pot cumpăra locuinţele, în lipsa unor hotărâri ale CGMB

Chiriaşii nu pot cumpăra locuinţele ANL din Capitală întrucât Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a trecut terenurile aferente blocurilor din domeniul public în cel privat al statului, dar şi cererea pentru aceste apartamente este scăzută, potrivit primarului sectorului 2, Neculai Onţanu.

89 afișări
Imaginea articolului Onţanu: Chiriaşii ANL din Capitală nu pot cumpăra locuinţele, în lipsa unor hotărâri ale CGMB

Onţanu: Chiriaşii ANL din Capitală nu pot cumpăra locuinţele, în lipsa unor hotărâri ale CGMB (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Ca să poată fi cumpărate locuinţele ANL, terenul trebuie trecut din domeniul public al statului către domeniul privat, şi aceasta se face printr-o hotărâre a Consiliului Municipiului Bucureşti. Din păcate, deşi s-au făcut destule solicitări de către primăriile de sector, nu există o asemenea hotărâre", a afirmat Onţanu.

Totodată, el a adăugat că "nu prea există cereri" de cumpărare a locuinţelor ANL din partea chiriaşilor.

"În sectorul 2 sunt vreo 10 cereri de cumpărare. Preţurile nu sunt mari, dacă ne uităm pe piaţă. Practic, în absenţa acestei hotărâri, locuinţele ANL nu se pot vinde nicărieri în Bucureşti, chiar dacă oamenii ar vrea să le cumpere", a mai spus Onţanu.

El a inaugurat marţi, împreună cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, 69 de locuinţe construite prin ANL în cartierul Colentina.

Udrea a afirmat că anul trecut s-au vândut doar circa 40 de locuinţe ANL, dintr-un total de 5.000 de cereri, întrucât procedurile durează mult şi autorităţile locale preferă să încaseze banii din chirii decât să vândă aceste locuinţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici