OPEC nu va majora producţia de petrol, anticipând reducerea cererii

Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) nu va decide să majoreze producţia la întâlnirea din 5 martie, întrucât cererea de petrol va fi afectată de reducerea sezonieră a consumului şi de încetinirea economiei SUA, a declarat preşedintele grupului, Chakib Khelil.

1 afișare
Imaginea articolului OPEC nu va majora producţia de petrol, anticipând reducerea cererii

OPEC nu va majora producţia de petrol, anticipând reducerea cererii

"Pot să vă spun că nu va majora producţia, întrucât există suficiente rezerve", a afirmat Khelil.

El a menţionat că "cererea de petrol va scădea în mod cert, poate nu cu mult", având în vedere situaţia economiei americane, faptul că cererea scade în trimestrul al doilea, precum şi nivelul ridicat al stocurilor de benzină.

În mod tipic, cererea scade în trimestrul al doilea, iar rafinăriile profită de reducerea consumului pentru a efectua lucrări de întreţinere.

Khelil a adăugat că dacă rafinăriile vor cere mai puţin ţiţei începând cu luna aprilie, atunci OPEC va reduce cantitatea furnizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici