OPEC: Preţurile ţiţeiului se vor stabiliza începând cu ianuarie-februarie

Mulţi dintre membrii Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol se conformează deciziei din decembrie de a reduce producţia cu un volum record, iar preţurile ţiţeiului se vor stabiliza, probabil, în următoarele două luni, a declarat preşedintele OPEC, Chakib Khelil.

10 afișări
Imaginea articolului OPEC: Preţurile ţiţeiului se vor stabiliza începând cu ianuarie-februarie

OPEC: Preţurile ţiţeiului se vor stabiliza începând cu ianuarie-februarie

"Multe state se conformează deciziei. Cred că toate vor recurge la reduceri pentru că nu au de ales", a afirmat Khelil.

Membrii OPEC au decis pe 17 decembrie să reducă producţia cu circa 2,2 milioane de barili pe zi pentru a stopa declinul preţurilor petrolului.

"Cred că efectul reducerilor asupra preţurilor se va face simţit începând cu perioada ianuarie-februarie. Încercăm să stabilizăm preţurile, ceea ce credem că se va întâmpla prin ianuarie-februarie", a spus oficialul.

Citeşte şi

OPEC reduce producţia

OPEC a redus producţia, iar Rusia a anunţat că nu va adera la organizaţie

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici