OPEC reduce producţia

Reprezentanţii statelor membre ale Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) au decis, vineri, să reducă producţia de ţiţei cu 1,5 milioane de barili pe zi, începând de la 1 noiembrie, a declarat ministrul petrolului din Arabia Saudită, Ali al-Nouaïmi.

12 afișări
Imaginea articolului OPEC reduce producţia

Ministrul petrolului din Arabia Saudită, Ali al-Nouaïmi (Imagine: Mediafax/AFP)

Miniştrii OPEC s-au întâlnit, vineri, de urgenţă, pentru a discuta despre impactul crizei internaţionale asupra pieţei petrolului.

Barilul de petrol se tranzacţionează în prezent, pe principalele pieţe internaţionale, la mai puţin de jumătate din preţul record de peste 147 dolari consemnat cu patru luni în urmă. Principalul factor care a determinat această prăbuşire este iminenţa recesiunii în statele mari consumatoare de energie.

Preţul petrolului a scăzut, după anunţul privind decizia OPEC, la aproape 61 dolari pe baril la Londra şi 63 dolari pe baril la bursa de la New York.

Grupul, care furnizează circa 40% din producţia mondială de petrol, a decis în septembrie reducerea livrărilor de ţiţei cu circa 520.000 de barili pe zi. Oficialii OPEC au convenit la acel moment să revină la un plafon al producţiei de 28,8 milioane de barili pe zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici