Opel ar putea intra în faliment, dacă GM şi guvernul german nu ajung la un acord

Opel, divizia germană a General Motors, ar putea intra în faliment, dacă grupul auto american şi guvernul de la Berlin nu vor reuşi să ajungă la un acord în vederea selectării unui cumpărător pentru aceasta, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

19 afișări
Imaginea articolului Opel ar putea intra în faliment, dacă GM şi guvernul german nu ajung la un acord

Opel ar putea intra în faliment, dacă GM şi guvernul german nu ajung la un acord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei cinci membri ai administraţiei speciale care conduce Opel nu susţin oferta avansată de compania canadiană Magna International, preferată însă de autorităţile germană, potrivit surselor.

Administraţia Opel preferă oferta făcută de fondul de investiţii RHJ International sau declararea insolvenţiei producătorului auto din Germania.

Reprezentanţii GM sunt îngrijoraţi că acordul cu Magna ar putea afecta controlul asupra unora dintre patente, dar guvernul german, care a acceptat să susţină vânzarea cu împrumuturi pe termen scurt de 1,5 miliarde de euro, a selectat compania canadiană drept ofertant preferenţial, pentru a proteja locurile de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici