Opel va reloca în Ungaria o parte a producţiei din Germania

Constructorul auto german Opel, confruntat cu probleme financiare, va reloca producţia de motoare şi sisteme de transmisie de la o uzină din Germania la singura fabrică pe care o deţine în Ungaria, potrivit publicaţiei Allgemeine Zeitung.

107 afișări
Imaginea articolului Opel va reloca în Ungaria o parte a producţiei din Germania

Opel va reloca în Ungaria o parte a producţiei din Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura va duce la concedierea a 1.400 de persoane din totalul de 14.700 de angajaţi ai celei mai mari uzine Opel din Europa, situată în oraşul Russelsheim.

Mutarea producţiei de motoare şi sisteme de transmisie face parte din strategia de restructurare a companiei elaborată de producătorul canadian de piese auto Magna Internaţional. Un consorţiu condus de Magna a primit în luna septembrie acordul General Motors, proprietarul constructorului auto german, pentru cumpărarea a 55% din acţiunile Opel.

Compania germană deţine în Ungaria fabrica din oraşul Szentgotthard, unde produce motoare de 1,6 şi 1,8 litri.

Magna intenţionează să renunţe la circa 5.000 de angajaţi ai Opel, din totalul de 50.000, şi a anunţat va păstra toate cele patru fabrici Opel din Germania, însă ar putea închide unitatea de producţie din Antwerp, Belgia, precum şi una din cele două uzine Vauxhall din Marea Britanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici