Orange: Tarifele de interconectare favorizează grupul Romtelecom-Cosmote

Orange România consideră că, prin adoptarea noilor tarife de interconectare, care vor intra în vigoare la 1 mai, autoritatea de reglementare în domeniul comunicaţiilor continuă "politica de favorizare a intereselor grupului Romtelecom-Cosmote".

114 afișări
Imaginea articolului Orange: Tarifele de interconectare favorizează grupul Romtelecom-Cosmote

Orange: Tarifele de interconectare favorizează grupul Romtelecom-Cosmote (Imagine: Mediafax Foto)

"România este singura ţară din lume în care autoritatea introduce asimetria tarifelor de interconectare după 10 ani de simetrie între operatori. Fără nicio explicaţie pertinentă, asimetria a fost impusă încălcând cerinţa exprimată de Comisia Europeană de aplicare a unor tarife egale pentru toţi operatorii, de la momentul intrării în vigoare a deciziilor. În acest fel, ANCOM continuă politica de favorizare a intereselor grupului Romtelecom-Cosmote şi obligă alţi operatori să continue să subvenţioneze Cosmote pentru încă un an şi două luni", a declarat, joi, directorul de marketing al Orange România, Dorin Odiaţiu.

El a adăugat că utilizatorii de telefonie mobilă din România sunt prejudiciaţi, contrar afirmaţiilor reprezentanţilor Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), deoarece apelurile către retelele Cosmote şi Telemobil vor continua să fie mai scumpe.

ANCOM a anunţat, joi, că, de la 1 mai, operatorii Cosmote România şi Telemobil vor practica un tarif de 0,064 euro/minut, iar RCS&RDS de 0,0721 euro/minut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici