Oraşul Detroit a ieşit în mod oficial din faliment

Oraşul Detroit, considerat capitala americană a producătorilor auto, a ieşit oficial din faliment, după aproape un an şi jumătate, administrarea municipalităţii revenind primarului şi consiliului local.

1230 afișări
Imaginea articolului Oraşul Detroit a ieşit în mod oficial din faliment

Oraşul Detroit a ieşit în mod oficial din faliment (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Justiţia americană a aprobat la începutul lunii noiembrie planul Primăriei de ieşire din faliment, cel mai grav din istoria oraşelor americane, prin care au fost renegociate datorii de peste 18 miliarde de dolari.

"A fost un proces foarte dificil şi complicat. Este important să deschidem un nou capitol în istoria oraşului, prin care să revină la creştere după decenii de scădere", a declarat Rick Snyder, guvernatorul statului Michigan.

Detroit, oraş fondat de francezul Antoine de la Mothe Cadillac în 1701, a intrat în faliment în iulie 2013.

Oraşul s-a confruntat în ultimii ani cu un declin economic puternic, în urma căruia cartiere întregi au fost abandonate, iar criminalitatea a crescut puternic, Detroitul devenind un simbol al crizei financiare din 2008.

O parte din fondurile eliberate în urma restructurării datoriilor vor fi folosite pentru refacerea infrastructurii urbane. Oraşul a fost afectat la începutul acestei luni de o uriaşă pană de curent care a afectat şcolile, spitalele şi închisorile.

Pentru a evita alte derapaje financiare, finanţele oraşului au fost plasate sub controlul unei comisii formate din reprezentanţi ai statului Michigan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici