Orban consideră că în forma actuală programul StartUp Nation este o „pomanageală” gândită de PSD

Premierul Ludovic Orban a spus, duminică, în cadrul Consiliului Naţional al PNL, că Guvernul trebuie să sprijine, prin programe, cetăţenii capabili de a face performanţă, în IT, Cercetare care pot ridica economia, nu lansat „Start-Up Nation pentru pomanageala gândită de PSD”.

767 afișări
Imaginea articolului Orban consideră că în forma actuală programul StartUp Nation este o „pomanageală” gândită de PSD

Orban consideră că în forma actuală programul StartUp Nation este o „pomanageală” gândită de PSD

„Trebuie să lansăm nu Start-Up Nation pentru pomanageala pe care a gândit-o PSD, trebuie lansată Start-up Nation acolo unde există resurse de creativitate, unde există oameni care au capacitatea să facă performanţă, Start-Up nation în domeniul IT, Start-Up Nation în cercetare, Start-Up Nation în domeniul studenţilor şi în toate domeniile care pot să ne aducă, cu adevărat, ridicarea economiei româneşti”, a spus premierul Ludovic Orban.

El a zis că românii care doresc să-şi deschidă o afacere trebuie să aibă un partener în Guvern.

„Trebuie să permitem oricărui român care vrea să-şi deschidă o afacere, să găsească un partener în statul român, să găsească o susţinere în dezvoltarea afacerilor. Oricărui business din România, care vrea să se dezvolte în regiune sau care vrea să iasă pe pieţele internaţionale, trebuie să aibă un partener în Guvernul României şi în autorităţile statului. Orice român care vrea să facă o mică firmă, indiferent în ce domeniu, în cercetare, mai ales în domeniile de vârf”, a motivat acesta.

Prim-ministrul a mai spus că „România este ţinută captivă de tot felul de baroni şi baroneţi roşii”, motiv pentru care românii pleacă să lucreze în afară.

„Vedeţi că de cele mai multe ori, românii care au plecat în afară ne fac cinste, iar ei au ajuns să fie apreciaţi şi lăudaţi de managerii, de patronii şi de angajatorii lor şi de multe ori nu sunt lăsaţi să plece şi li se fac oferte din ce în ce mai bune pentru a rămâne în companiile, în instituţiile publice în care şi-au construit o carieră. Ei au plecat pentru că nu am făcut şi noi acelaşi lucru, în România. Pentru că România este ţinută captivă de tot felul de baroni şi baroneţi roşii care îşi imaginează că instituţiile statului au fost inventate ca să le producă lor avantaje şi nu ca să servească cetăţeanul. Nimeni nu are nici un monopol în ţara asta, iar acest lucru trebuie să-l impunem prin tot ceea ce facem de la nivel guvernamental”, a argumentat Orban.

Consiliul Naţional al PNL a avut loc duminică, la Palatul Parlamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici