Orban destituie responsabilii din minister vinovaţi de întârzierea plăţilor la drumuri

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a anunţat, luni, măsuri drastice în cazul responsabililor din minister care se fac vinovaţi de întârzierea unor documente în baza cărora se fac plăţi de lucrări la drumuri.

1 afișare
Imaginea articolului Orban destituie responsabilii din minister vinovaţi de întârzierea plăţilor la drumuri

Orban destituie responsabilii din minister vinovaţi de întârzierea plăţilor la drumuri

Ludovic Orban a inspectat calitatea lucrărilor la drumul naţional 10 Buzău-Braşov, tronson afectat în 2005 de numeroase alunecări de teren.

El s-a întâlnit cu reprezentantul firmei UMB Spedition, Dorinel Umbrărescu, care i s-a plâns lui Orban că nu au fost achitate sumele în contul lucrărilor efectuate la drumuri, în judeţul Buzăului şi la Întorsura Buzăului, în sumă 220 de miliarde de lei vechi.

Potrivit ministrului, situaţia a fost determinată de întârzierea, mai bine de o lună şi jumătate, a documentelor pentru plata lucrării la direcţiile din minister care ar fi trebuit să le avizeze.

Orban a arătat că hotărât să îi destituie pe funcţionarii care au determinat aceste întârzieri, mai ales că nu este prima oară când i se semnalează o astfel de problemă.

"În general, circuitul de avizare funcţiona extrem de prost, atât în cadrul ministerului, cât şi în cadrul compartimentelor din subordine. Am găsit proiecte de acte normative iniţiate de companiile din subordine la care avizarea de către direcţiile din interiorul ministerului a durat cel mai mult şase luni de zile. În ritmul acesta nu ne putem mişca. Am luat măsurile de rigoare şi le voi lua de fiecare dată când voi găsi funcţionari care nu-şi fac bine treaba. Voi verifica cine sunt resposabilii pentru întârzierea acestei facturi, dar şi a altor plăţi, şi voi lua măsuri", a declarat Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici