Orban: În România există riscul foametei

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că starea agriculturii în momentul de faţă este "dramatică" şi că există riscul unei crize alimentare, "al foametei".

22 afișări
Imaginea articolului Orban: În România există riscul foametei

Orban: În România există riscul foametei (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Ludovic Orban a spus că în discuţiile pe care le-a avut cu cetăţenii, în pieţe i-au fost ridicate mai ales probleme legate de impozitul forfetar şi de agricultură.

"Prima problemă s-a referit la impozitul forfetar, rugămintea de a continua lupta împotriva impozitului forfetar şi fiscalităţii. A doua - îngrijorarea evidentă faţă de scăderea puterii de cumpărare a populaţiei, care afectează cifra de afaceri a comercianţilor. Din păcate, suntem în opoziţie şi nu putem să-i reşcolarizăm pe cei doi ingineri care conduc destinele economiei româneşti, Videanu şi Pogea. Dar Pogea, probabil având experienţa cu falimentul combinatului siderurgic, exersează acum în continuare, poate face un faliment naţional", a spus Orban.

Acesta a adăugat că unii dintre oamenii cu care s-a întâlnit i-au ridicat problema agriculturii, plângându-se că nu au primit nicio formă de ajutor.

"Nici ajutorul pentru suprafaţa lucrată la hectar, nici subvenţiile pe cap de animal, nici subvenţii pentru păduri, fâneţe, n-au primit nimic, nici pentru îngrăşăminte. Deci starea agriculturii, în momentul de faţă, este dramatică, există riscul unei crize alimentare, jumătate din suprafaţa agricolă este nelucrată, iar suprafaţa care e lucrată e nefertilizată, în mare parte, nu este irigată, în mare parte, în condiţiile secetei. Există riscul să se facă foamete în România. Iar Guvernul nici nu vrea să audă semnalele pe care le primeşte", a spus Orban.

El a adăugat că "este normal" să se întâmple aşa, din moment ce guvernanţii "stau toată ziua" la Bucureşti închişi în birouri şi primesc "raportări fictive de la nişte politruci" pe care i-au numit în fruntea direcţiilor şi a serviciilor deconcentrate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici