Orban: Petrom refuză să vândă roviniete

Petrom are roviniete, pe care refuză însă să le comercializeze, pentru a forţa Ministerul Transporturilor (MT) să accepte majorarea comisionului care revine companiei din vânzarea acestora, de la 4% la 6%, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

60 afișări
Imaginea articolului Orban: Petrom refuză să vândă roviniete

Orban: Petrom refuză să vândă roviniete

Orban a dispus efectuarea unui control în urma căruia a descoperit că Petrom deţine 823.000 de roviniete, pe care fie le ţine "sub tejghea", fie nu le distribuie staţiilor din teritoriu.

"În urma verificărilor am descoperit că Petrom are 823.000 de roviniete. În urma controlului am văzut următoarele situaţii: şefii de staţie ţin sub tejghea rovinietele; o altă situaţie este cea în care li s-a repartizat un stoc foarte mic; a treia situaţie este că, la nivel central, Petrom le spune şefilor de staţie câte roviniete să comande, iar acestea sunt insuficiente", a spus Orban.

Ministrul Transporturilor a dat exemplu cazul benzinăriei Petrom din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, care are un stoc de 100 de roviniete, cu o valabilitate de o săptămână.

"Nu mi se pare normal ca o companie care desfăşoară afaceri pe teritoriul României să îşi bată joc de statul român şi de cetăţeni. Este o formă de a ne forţa mâna pentru majorarea comisionului, de la 4 la 6%, şi nu pot accepta", a spus Orban.

Contractul pentru vânzarea rovinietelor cu Petrom a fost încheiat atunci când ministru al Transporturilor era Radu Berceanu şi nu prevede sancţiuni, potrivit lui Orban.

"Petrom lezează interesele publice, pentru că o mare parte din veniturile CNADNR provin din vânzarea rovinietelor. Astfel, Petrom lezează interesul public de menţinere a calităţii drumurilor", a mai spus Orban.

Conform ministrului, controlul a fost iniţiat după ce mai mulţi şoferi s-au plâns, în urmă cu circa zece zile, că nu găsesc roviniete la Petrom.

Printre distribuitorii de roviniete se numără, alături de Petrom, alte companii petroliere - OMV, MOL, Rompetrol - , Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Poşta Română şi Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici