OTP Bank începe conversia creditelor în franci elveţieni şi promite reduceri de până la 25% din sold

OTP Bank România a lansat programul de conversie a împrumuturilor acordate în franci elveţieni (CHF), urmând ca 80% dintre clienţii cu astfel de credite să beneficieze de o reducere de 17,5%-25% a soldului, urmată de conversia în euro sau lei, a anunţat miercuri banca.

2447 afișări
Imaginea articolului OTP Bank începe conversia creditelor în franci elveţieni şi promite reduceri de până la 25% din sold

OTP Bank începe conversia creditelor în franci elveţieni şi promite reduceri de până la 25% din sold

Soluţiile sunt personalizate, în conformitate cu specificaţiile creditului, anul de acordare, rata iniţială a dobânzii şi destinaţia împrumutului, se arată într-un comunicat al instituţiei de credit.

"Soluţia noastră pe termen lung are ca scop asigurarea imediată a unui management echilibrat al fiecărui credit în franci elveţieni, oferind clienţilor noştri soluţii personalizate şi sustenabile. 80% dintre clienţi vor beneficia de o reducere cuprinsă între 17,5% şi 25% din soldul creditului. Acest program reprezintă una dintre cele mai competitive soluţii de pe piaţă", a declarat directorul general al OTP Bank România, Laszlo Diosi.

Programul se adresează tuturor celor 10.500 de clienţi cu credite în franci elveţieni garantate cu ipotecă acordate de OTP Bank România.

Pot accesa programul clienţii care au întârzieri de cel mult 90 de zile la plata ratelor lunare, înregistrate la momentul conversiei. Clienţii cu restanţe mai mari de 90 de zile vor putea deveni eligibili dacă vor acoperi suma necesară astfel încât întârzierile lor să nu depăşească nivelul celor 90 de zile.

Programul de conversie a creditelor acordate în franci elveţieni oferit de OTP Bank va fi disponibil pentru următoarele trei luni. În această perioadă, clienţii vor fi invitaţi treptat în unităţile teritoriale ale băncii printr-o scrisoare, pentru a discuta despre tranzacţie şi a afla informaţiile necesare.

În plus, din 10 decembrie, clienţii vor putea accesa o platformă online special creată pentru a le fi prezentate soluţiile personalizate şi vor putea utiliza linii de call center dedicate.

OTP Bank România, subsidiară a grupului ungar OTP Bank, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Grupul oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Francul elveţian s-a apreciat puternic de pe 15 ianuarie, când banca centrală a Elveţiei (SNB) a decis să renunţe la plafonul de 1,2 franci/euro pentru cursul de schimb, introdus în septembrie 2011, la momentul la care francul era aproape la paritate faţă de euro. În prima zi după decizia SNB, francul s-a apreciat cu 22,4% faţă de leu, de la 3,7415 lei/CHF la 4,3287 lei/CHF, şi a continuat să crească, atingând un maxim de 4,5817 pe 23 ianuarie. Ulterior însă, euro a recuperat o parte din deprecierea faţă de franc. Banca Naţională a României a anunţat, marţi, un curs de 4,1396 lei pentru francul elveţian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici