Pagubă de 32 de milioane de dolari: Un trader japonez de criptomonede a fost ţinta unui atac cibernetic

Compania japoneză de tranzacţionare a criptomonedelor Bitpoint şi-a suspendat activitatea după ce a pierdut, într-un atac cibernetic, monede virtuale în valoare de 32 de milioane de dolari, relatează Bloomberg.

687 afișări
Imaginea articolului Pagubă de 32 de milioane de dolari: Un trader japonez de criptomonede a fost ţinta unui atac cibernetic

Atac cibernetic asupra unui trader japonez de criptomonede, pagubă de 32 de milioane de dolari

În atac, care a inclus atât ripple cât şi alte criptomonede, au dispărut atât sume din conturile clienţilor cât şi din conturile companiei.

Acţiunile Remixpoint Inc., care deţine Bitpoint, au scăzut cu 19% la bursa din Tokyo.

Bitpoint face parte din grupul de operatori de criptomonede cărora Japan Financial Services Agency le-a cerut să îşi îmbunătăţească activitatea şi controlul intern după atacul din 2018 asupra Coincheck.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici