Panasonic Electric va închide trei fabrici din Japonia

Panasonic Electric, divizie a producătorului japonez de echipamente electronice Panasonic Corporation, va închide trei fabrici în Japonia şi va concedia 800 de angajaţi până în martie 2011, ca urmare a scăderii cererii la nivel global.

35 afișări
Imaginea articolului Panasonic Electric va închide trei fabrici din Japonia

Panasonic Electric va închide trei fabrici din Japonia

Măsura vine după ce compania a anunţat că va închide încă două unităţi de producţie şi va renunţa la 200 de salariaţi până în martie 2009, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Din totalul de 1.000 de oameni ce urmează să fie disponibilizaţi, 550 dintre ei sunt angajaţi permanenţi.

Panasonic Electric, deţinut în proporţie de 51% de Panasonic Corporation, cel mai mare producător de televizoare cu plasmă din lume, nu a decis care fabrici vor fi închise din cele 13 încă funcţionale în Japonia.

Compania a redus, în octombrie, estimarea privind profitul net pe anul fiscal în curs, care se încheie în martie 2009, cu 12%, la 38 de miliarde de yeni (419 milioane de dolari), mai puţin cu 16% faţă de anul precedent.

Compania vinde echipament de iluminat, sisteme încorporate pentru bucătării şi alte produse.

La 1 octombrie 2008, grupul şi-a schimbat numele din Matsushita Electric Industrial în Panasonic Corporation.

Producţia industrială a Japoniei s-a prăbuşit cu 8,1% în noiembrie faţă de luna precedentă, în timp ce exporturile s-au redus, în aceeaşi lună, cu 26,7%, cea mai mare scădere din 2008. Totodată, livrările către Asia au coborât la minimul ultimilor 22 de ani, pe fondul crizei economice şi al aprecierii yenului, care au redus cererea de produse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici