Pârtia de schi din staţiunea Covasna va fi redeschisă sâmbătă

Pârtia de schi în lungime de 480 de metri din staţiunea Covasna, a cărei amenajare a fost finalizată în decembrie anul trecut şi pe care s-a schiat deja de Crăciun, va fi redeschisă sâmbătă după-amiază după ce în noaptea de vineri spre sâmbătă a nins mult în zonă.

989 afișări
Imaginea articolului Pârtia de schi din staţiunea Covasna va fi redeschisă sâmbătă

Pârtia de schi din staţiunea Covasna va fi redeschisă sâmbătă (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax foto)

Stratul de zăpadă în zona staţiunii Covasna măsoară în jur de 20 centimetri, astfel că pe pârtie se poate schia.

Primarul oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că pârtia se va redeschide începând cu ora 17.00.

Potrivit lui Lorincz, pârtia, pe care s-a mai schiat timp de câteva zile în preajma Crăciunului, va rămâne deschisă atât timp cât vremea va permite schiatul.

În judeţul Covasna a nins în ultimele ore fără întrerupere, fără să existe însă blocaje pe drumuri.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Covasna, Sorin Stoican, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că în mai multe zone ale judeţului, în special la Pasul Oituz şi zona Întorsurii, a nins semnificativ, stratul de zăpadă fiind, în afara carosabilulului, de circa 30-35 centimetri.

Sorin Stoican a afirmat că 21 de utilaje au intervenit pe drumurile naţionale care traversează judeţul Covasna, pentru a curăţa carosabilul.

În decembrie anul trecut, Primăria staţiunii Covasna a finalizat lucrările de amenajare a pârtiei de schi de 480 de metri.

Primăria staţiunii Covasna a început, în septembrie 2011, lucrările de amenajare a unei pârtii de schi pe două benzi, una cu o lungime de 920 de metri, iar cealaltă de 480 de metri, iar tronsonul de 480 de metri, pentru copii şi începători, a fost dat în funcţiune în luna decembrie. Celălalt tronson, cu o lungime de 920 de metri, urmează să fie dat în funcţiune în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici