Patriciu: Cursul va ajunge la 4,8 lei/euro până la sfârşitul anului

Preţul petrolului va creşte, din cauza decalajului dintre rezervele nou-descoperite şi consum, iar leul se va devaloriza în raport cu euro, cursul urmând să atingă 4,7 - 4,8 lei/euro până la finele anului, apreciază omul de afaceri Dinu Patriciu.

34 afișări
Imaginea articolului Patriciu: Cursul va ajunge la 4,8 lei/euro până la sfârşitul anului

Patriciu: Cursul va ajunge la 4,8 lei/euro până la sfârşitul anului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Preţul petrolului, ca tendinţă generală, va creşte, deoarece raportul dintre rezervele nou-descoperite şi consum se strânge. Euro va ajunge la 4,7-4,8 lei, dacă se mai gândeşte cineva la rezerva valutară", a declarat Patriciu, luni, la deschiderea şedinţei de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti.

Patriciu, fostul proprietar al grupului petrolier Rompetrol, a declarat şi în urmă cu o săptămână că deprecierea leului va continua, iar cursul va atinge 4,8 lei/euro până la finele anului.

Moneda naţională a început şedinţa interbancară în scădere faţă de euro, cursul depăşind nivelul de 4,22 lei/euro, evoluţie corelată cu deprecierile valutelor din regiune şi corecţiile înregistrate şi de marile burse europene.

Băncile afişau cotaţii de 4,2210 - 4,2240 lei/euro la deschidere, peste nivelul de la finele săptămânii trecute, de 4,2170 - 4,2190 lei/euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici