Patriciu: Îmi este greu să aduc investitori, aş angaja bugetari concediaţi, aş împrumuta statul

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, duminică, la PRO TV, că îi este greu să aducă investitori în ţară, din cauza taxelor numeroase, dar că va încerca să facă cât de mult poate pentru România, prin angajarea unor bugetari concediaţi şi, probabil, prin împrumutarea statului.

17 afișări
Imaginea articolului Patriciu: Îmi este greu să aduc investitori, aş angaja bugetari concediaţi, aş împrumuta statul

Patriciu: Îmi este greu să aduc investitori, aş angaja bugetari concediaţi, aş împrumuta statul

El crede că pentru angajaţii de la stat şi pentru pensionari următoarea jumătate de an va arăta "foarte negru" şi s-a arătat dispus să angajeze bugetari concediaţi, în funcţie de calităţile personale pe care aceştia le au.

"Cred că ceea ce groparii de la FMI prevăd, şi anume o scădere de 0,8% este din păcate optimist", a spus Patriciu, care a adăugat că România ar fi supravieţuit anul trecut fără banii de la FMI, dacă statul "ştia să folosească sursele private pe care le avea la îndemână, atât prin concesionarea lucrărilor publice, cât şi prin vânzarea a tot ceea ce încă se mai află la stat şi este ineficient".

În privinţa primelor sectoare care ar fi afectate de scăderea veniturilor, Patriciu a menţionat că va fi afectat "tot ce înseamnă retail", explicând că acest domeniu reprezintă 25% din PIB, dar mai ales întreprinderile mici.

Întrebat dacă e pregătit să împrumute statul român dacă i se cere, cu toţi banii pe care îi deţine, liberalul a susţinut că nu va face niciodată aşa ceva.

"Nu voi face niciodată aşa ceva, din motive de risc, management, dar probabil că aş cumpăra obligaţiuni de stat româneşti, dacă nu cumva am şi cumpărat", a spus Patriciu.

La întrebarea privind o sumă pe care ar investi-o în titluri de stat şi ar împrumuta România, Patriciu a spus că nu ştie câţi bani ar da, suma depinzând de "randament, de nevoia de bani şi de un sentiment de solidaritate", precizând, la insistenţele ziariştilor, că "probabil" ar da.

Întrebat dacă se simte atacat de declaraţia guvernatorului Mugur Isărescu, care spunea că au fost interese din zona privată ca euro să crească, Patriciu a replicat: "Nu. Afacerile mele în România nu au sub nicio formă această nevoie, ci dimpotrivă, vânzând în lei şi cumpărând materii prime în euro, probabil că nu mi-ar conveni să scadă leul".

El a mai spus că românii ar trebui să-şi cantoneze investiţiile în perioada următoare în dolari şi imobiliare, dar sub nicio formă în lei.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici