Patronatele au păreri diferite cu privire la creşterea salariului minim

Patronatele au discutat cu reprezentanţii FMI despre salariul minim, subiect la care au avut păreri diferite. Preşedintele UGIR-1903 a susţinut că un salariu minim de 650 de lei ar fi o soluţie, în timp ce Dan Matei Agathon a declarat că un salariu de până la 715 este acceptabil.

22 afișări
Imaginea articolului Patronatele au păreri diferite cu privire la creşterea salariului minim

Patronatele au păreri diferite cu privire la creşterea salariului minim (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am discutat foarte mult despre salariul minim, ceea ce înseamnă o creştere a acestuia. Am spus că patronatele vor putea susţine un salariu mai mare, este discutabil dacă până la 700 de lei, dar 650 de lei ar fi o soluţie. N-am cerut scăderea contribuţiilor sociale, am înţeles că în perioada de criză nu putem cere aşa ceva, dar anul viitor dacă va exista un trend pozitiv o măsură de reducere a fiscalităţii pe forţa de muncă ar ajuta economia", a declarat vineri Ioan Cezar Corâci, preşedintele UGIR-1903, după întâlnirea patronatelor cu delegaţia FMI.

Referitor la salariul minim, Dan Matei Agathon, purtătorul de cuvânt al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), a declarat că reprezentanţii FMI abia acum au înţeles de ce sunt mai mai multe salarii minime, respectiv cel din buget, cel din contractul colectiv de muncă şi cel negociat la nivel de ramură.

"A trebuit să le explicăm de ce avem trei salarii minime. ACPR a susţinut că un salariu de 650-710-715 lei este acceptabil. După ce au înţeles cum e cu salariile minime se pare că ar putea fi de acord cu creşterea salariului minim", a adăugat Agathon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici