Video Patru din cinci maşini înmatriculate sunt second hand

Doar una din patru înmatriculări reprezintă înscriere de maşini noi, iar 56% din vehiculele aduse din afara ţării sunt mai vechi de zece ani, a declarat marţi, la seminarul Mediafax Talks about Auto Industry, Brent Valmar, vicepreşedinte Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

52 afișări

Valmar a precizat că 35% dintre maşinile second hand importate au o vechime cuprinsă între patru şi zece ani, iar 9% sunt mai noi de patru ani.

"Pe lângă faptul că importul de maşini second hand reprezintă un mare grad de evaziune fiscală, acest fenomen este unul din principalii factori care au dus la scăderea vânzărilor de vehicule noi", a continuat reprezentantul APIA.

El a făcut apel la premierul Emil Boc, prezent la seminarul organizat de MEDIAFAX, solicitându-i să ia măsuri astfel încât comerţul cu vehicule second hand să fie taxat.

Printre factorii care determină scăderea pieţei de maşini noi, vicepreşedintele APIA a enumerat menţinerea nedeductibilităţii TVA în domeniu, accesul dificil la creditare, impunerea taxei de poluare la maşinile cu motorizare Euro 4, precum şi criza financiară.

Valmar a spus că, în aceste condiţii, va fi greu de atins nivelul progrozat la începutul anului de 115.000 de autoturisme vândute în acest an

"Singura bază de speranţă a pieţei auto noi stă în programul de reînnoire a parcului auto", a încheiat Valmar.

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut în martie cu 51% faţă de februarie, la 4.027 unităţi, însă au scăzut cu 50% comparativ cu aceeaşi lună a anului 2009, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici