Pavilionul administrativ al Dacia, demolat prin implozie (Video)

Demolarea prin implozie a pavilionului administrativ de la Dacia, cea mai înaltă clădire de pe platforma de la Mioveni, a avut loc, sâmbătă, în jurul orei 15.00, fiind utilizate câteva sute de kilograme de explozibil.

232 afișări
Imaginea articolului Pavilionul administrativ al Dacia, demolat prin implozie (Video)

Pavilionul administrativ al Dacia, demolat prin implozie (Imagine: Mediafax Foto)

La acţiune au asistat aproximativ o mie de persoane - angajaţi şi foşti angajaţi ai uzinei, precum şi locuitori din Mioveni.

Operaţiunea a fost pregătită de două luni, după ce expertizele au arătat că imobilul a devenit nesigur.

Pavilionul a fost demolat prin basculare pe o anumită direcţie. Pentru evitarea răspândirii prafului, pompierii Serviciului privat al uzinei Dacia stropesc locul cu tunuri de apă.

Pentru securitatea civililor şi a salariaţilor, s-a stabilit o zonă de protecţie de 200 metri de jur împrejurul pavilionului, în interiorul căreia accesul a fost interzis.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, sublocotenent Mădălina Epure, operaţiunea de demolare prin implozie a decurs în condiţii bune, fără a exista incidente, clădirea căzând pe direcţia parcării dintre porţile trei şi şapte ale uzinei.

Pavilionul administrativ, cu o înălţime de circa 50 de metri, a fost construit în anul 1973 şi este format din parter, mezanin şi opt etaje, aici lucrând anul trecut circa 550 de salariaţi. Birourile angajaţilor au fost reamenajate în alte clădiri de pe platformă.

Pe amplasamentul pavilionului va fi amenajată o parcare de aproximativ 600 de locuri, destinată autoturismelor salariaţilor şi ale vizitatorilor Dacia. Parcarea va asigura separarea fluxurilor de maşini şi camioane care aprovizionează unităţile de fabricaţie ale uzinelor de fluxul de pietoni, sporind astfel securitatea traficului rutier pe platformă.

Video Stirileprotv.ro

Citeşte şi:

Dacia demolează pavilionul administrativ pentru a construi o parcare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici