PayPoint extinde reţeaua din România

Compania britanică PayPoint va extinde reţeaua de terminale electronice de distribuţie de cartele telefonice şi plăţi cash din România cu încă 900 de unităţi, după ce a instalat în anul financiar 2008-2009 circa 1.700 de unităţi, ajungând la 5.700 de locaţii.

165 afișări
Imaginea articolului PayPoint extinde reţeaua din România

PayPoint extinde reţeaua din România

Compania avea, la finele lunii martie, 5.700 de terminale, faţă de 4.000 la sfârşitul anului fiscal 2007-2008, şi urmează să extindă reţeaua pentru a majora acoperirea naţională şi a dezvolta serviciul de plată a facturilor.

PayPoint anticipează pierderi la operaţiunile din România în prima jumătate a acestui an, însă consideră că afacerile de pe piaţa autohtonă vor intra pe profit până la sfârşitul anului financiar 2009-2010.

"În România, intenţionăm să instalăm alte 900 de terminale PayPoint. Acestea vor completa reţeaua existentă şi vor furniza acoperire naţională serviciului de plată a facturilor. Anticipăm pierderi în România în prima jumătate a anului, însă afacerea va deveni profitabilă până la finele anului financiar", a declarat într-un raport prezentat joi preşedintele PayPoint, David Newlands.

PayPoint a intrat pe piaţa românească în 2007, prin preluarea diviziei de distribuţie a cartelelor preplătite şi de încărcări electronice Pay Store a RTC Holding pentru 15,5 milioane de euro.

Ulterior, PayPoint s-a extins prin introducerea serviciilor de plată electronică a facturilor, încheind contracte cu operatori de telecomunicaţii şi companii de utilităţi. Printre clienţii PayPoint în România se numără Romtelecom, Distrigaz Sud, UPC, Zapp, Enel şi E.ON, cu care a semnat acorduri pentru plata facturilor, cu acoperire naţională.

În prezent, PayPoint are pe piaţa românească 14 clienţi la serviciul de plată electronică a facturilor şi 2.000 de terminale compatibile cu acest serviciu. Compania a înregistrat peste un milion de tranzacţii (plăţi de facturi) de la lansarea serviciului, calculând o rată de circa 50.000 de tranzacţii pe săptămână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici