PDL propune, printr-un proiect de lege, reducerea treptată a TVA de la 24% la 19%

PDL va depune, miercuri, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege care cuprinde măsuri fiscale pentru stimularea consumului şi relansarea activităţilor economice, a anunţat Gheorghe Ialomiţianu, arătând că democrat-liberalii propun reducerea TVA, treptat, de la 24% la 19%.

333 afișări
Imaginea articolului PDL propune, printr-un proiect de lege, reducerea treptată a TVA de la 24% la 19%

PDL propune, printr-un proiect de lege, reducerea treptată a TVA de la 24% la 19%

"Pin această propunere legislativă dorim ca politica de relaxare fiscală să se realizeze cu ajutorul componentei TVA, prin reducerea cotei standard a acestei taxe în două etape, distinct: cu 2 puncte procentuale de la 1 ianuarie 2015 şi cu 3 puncte procentuale de la 1 ianuarie 2016. Mai mult, pentru că cea mai mare parte a consumului este orientat către produsele de bază, agro-alimentare, propunem ca această categorie de consum să intre în categoria cotelor reduse de TVA, tot în două etape: cu 7 puncte procentuale de la 1 ianuarie 2015 şi cu 8 puncte procentuale de la 1 ianuarie 2016, până la atingerea cotei reduse a TVA de 9%", a precizat Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru al Finanţelor, într-o conferinţă de presă.

Ialomiţianu a mai spus că, pentru a sprijini sectorul construcţiilor, PDL propune taxarea inversă a acestui sector şi scutirea de la plata impozitului datorat pentru construcţiile noi, finalizate, până la momentul în care acestea vor intra în circuitul economic prin vânzare, închiriere sau alte operaţiuni generatoare de venituri.

Gheorghe Ialomiţianu a explicat de ce democrat-liberalii nu au luat aceste măsuri privind TVA atunci când erau la guvernare. "Atunci era nevoie de stabilitate financiară. Acum România are stabilitate financiară şi se poate ajunge cu TVA de la 24% la 19%. Contextul, acum, este favorabil", a adăugat Ialomiţianu.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici