Pensia minimă creşte la 800 de lei de la 1 septembrie. Florin Cîţu: „Avem majorarea punctului de pensie la 1.442 de lei”

Pensia minimă creşte de la 704 lei, cât este în prezent, la 800 de lei, după ce punctul de pensie va creşte şi el, de la 1 septembrie, de la 1.365 de lei, cât este acum, la 1.440 de lei, a anunţat, vineri, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

5214 afișări
Imaginea articolului Pensia minimă creşte la 800 de lei de la 1 septembrie. Florin Cîţu: „Avem majorarea punctului de pensie la 1.442 de lei”

„Avem majorarea punctului de pensie, începând cu 1 septembrie, de la 1.365 de lei la 1.442 de lei, majorarea pensiei de la minime de 704 lei, la 800 de lei”, a anunţat, în şedinţa de Guvern, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Premierul Ludovic Orban a intervenit şi a explicat de ce nu se pot creşte pensiile etapizat sau direct proporţional cu sumele primite de pensionari.

„Am văzut o întreagă discuţie legată de modul în care să se facă această majorare. Mulţi au spus să creştem pensiile mici, să facem o creştere direct proporţională cu mărimea pensiilor. Acest lucru nu este posibil, pentru că principiul care stă la baza acordării pensiilor pe contributivitate este principiul contributivităţii. Noi nu doar mărim pensiile, ci majorăm punctul de pensie. Dacă am face o majorarea diferenţiată, procentual la nivelul pensiilor, practic am crea nişte nedreptăţi imense şi am încălca grosolan principiul contributivităţii”, a spus Orban.

La rândul său, ministrul Muncii, Violeta Alexandru a declarat, în şedinţa de Guvern, că majorând punctul de pensie, practic cresc şi pensiile speciale.

„Pensiile speciale sunt compuse dintr-o parte calculată pe baza contributivităţii, care prin schimbarea anunţată de domnul ministru Cîţu, în mod automat vor creşte, respectiv o parte care consistentă care vine de la bugetul de stat şi care în mod evident nu are niciun impact”, a spus Alexandru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici