Pensiunile turistice sau agroturistice ar putea beneficia de scutiri fiscale

Secretarul de stat în Ministerul Turismului, Corneliu Popovici, a declarat, vineri, la Suceava, că pensiunile turistice şi cele agroturistice ar putea beneficia de scutiri de impozite pentru a se dezvolta şi susţine turismul rural, apreciind că în aceste categorii se încadrează 1.200. de unităţi.

557 afișări
Imaginea articolului Pensiunile turistice sau agroturistice ar putea beneficia de scutiri fiscale

Pensiunile turistice sau agroturistice ar putea beneficia de scutiri fiscale (Imagine: Mediafax Foto)

Popovici a spus că Ministerul Turismului promovează un nou proiect de lege prin care să îmbunătăţească actualul cadru legislativ din domeniu, arătând că, printre altele, vor fi create facilităţi pentru dezvoltarea turismului rural.

El a arătat că proiectul legii prevede ca pensiunile turistice, agropensiunile turistice, dar şi casa tradiţională românească, un nou concept de unitate de cazare promovat, vor fi scutite de impozite şi vor beneficia de facilităţi pentru a se dezvolta şi a susţine turismul rural.

Popovici a menţionat că aceste facilităţi fiscale vor fi acordate pe timp limitat.

"Vrem să creăm facilităţi astfel încât în doi, trei, patru ani, acestea să aducă venituri şi la bugetul local, şi la bugetul de stat", a spus Popovici.

El a arătat că aceste scutiri pot fi atât la impozitul pe profit cât şi de TVA, menţionând că astfel de facilităţi există în legislaţia din Ungaria sau Austria.

Întrebat dacă aceste facilităţi nu vor afecta bugetul, secretarul de stat a răspuns că nu crede că Ministerul Finanţelor se bazează pe încasările de la aceste unităţi, apreciind că în întreaga ţară sunt aproximativ 1.200 de astfel de unităţi de cazare.

Totodată, Corneliu Popovici a declarat că Ministerul Turismului îşi propune să colaboreze cu Ministerul Transporturilor cu care să se stabilească o reţea de şosele ce trebuie întreţinută în întreaga ţară pentru asigurarea infrastructurii rutiere spre obiectivele turistice, apreciind că altfel, până când vor fi construie autostrăzi, "infrastructura turistică va fi la pământ".

El a mai spus că Ministerul Turismului va colabora şi cu Ministerul Culturii în condiţiile în care multe din obiectivele acestui minister sunt şi obiective turistice şi nu sunt îndeajuns exploatate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici