Percheziţiile de la Deutsche Bank au vizat 9 clienţi suspectaţi de evaziune fiscală de 43 milioane de euro

Percheziţiile care au avut loc în această săptămână la Deutsche Bank au vizat nouă clienţi ai instituţiei financiare, suspectaţi de fapte de evaziune fiscală în valoare de 43 de milioane de euro, potrivit procuraturii germane, relatează MarketWatch.

140 afișări
Imaginea articolului Percheziţiile de la Deutsche Bank au vizat 9 clienţi suspectaţi de evaziune fiscală de 43 milioane de euro

Percheziţiile de la Deutsche Bank au vizat 9 clienţi suspectaţi de evaziune fiscală de 43 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

Acuzaţiile implică două investigaţii separate, în cadrul cărora 70 de reprezentanţi ai procuraturii au percheziţionat 10 locuinţe şi birouri din întreaga Germanie.

Clienţi ai Deutsche Bank sunt suspectaţi că în 2008 au solicitat rambursări de taxe prin intermediul unei strategii de arbitraj care implică utilizarea de acţiuni care aduc dividente. Identitatea suspecţilor nu a fost dezvăluită.

Percheziţiile au avut loc marţi, la două zile după ce directorii generali ai Deutsche Bank, Anshu Jain şi Jurgen Fitschen, şi-au anunţat demisiile.

John Cryan, fost director financiar al băncii elveţiene UBS, îl va înlocui pe Jain, care va demisiona la sfârşitul lunii iunie. Cryan va deveni singurul director general al Deutsche Bank atunci când Fitschen va renunţa la funcţie, în luna mai a anului viitor.

Deutsche Bank a anunţat marţi că procurorii nu au adus acuzaţii împotriva actualilor angajaţi ai băncii, în legătură cu acest caz. Banca a precizat joi că nu are comentarii suplimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici