Pericol eliminat în două judeţe din România. Focarele de gripă aviară au fost stinse

  • Focarele de gripă aviară din judeţele Mureş şi Harghita au fost stinse.
  • Au fost ridicate şi restricţiile de circulaţie a persoanelor, a animalelor şi a mijloacelor de transport.
  • Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor: În prezent nu există nicio suspiciune de gripă aviară în România.
221 afișări
Imaginea articolului Pericol eliminat în două judeţe din România. Focarele de gripă aviară au fost stinse

Focarele de gripă aviară au fost stinse

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, în perioada 11-14 iunie au fost stinse focarele de gripă aviară care au evoluat în localităţile Ungheni, Cozma, Sântana, Grebenişu de Câmpie din judeţul Mureş şi Cristuru Secuiesc din judeţul Harghita.

Odată cu stingerea focarelor de gripă aviară au fost ridicate restricţiile de circulaţie a persoanelor, a animalelor şi a mijloacelor de transport.

„Ca urmare a stingerii focarelor şi a ridicării restricţiilor, fermele avicole din zonele respective pot comercializa la nivel naţional şi pot participa la schimburi intracomunitare şi exporturi de păsări vii, carne de pasăre şi alte produse provenite de la acestea. Comercializarea păsărilor vii se face în condiţiile respectării obligaţiilor şi responsabilităţilor prevăzute de legislaţia în vigoare, cu precădere pe cele privind respectarea cerinţelor de sănătate şi bunăstare animală, biosecuritate, supraveghere sanitară veterinară şi asigurarea trasabilităţii”, se arată în comunicat.

Autoritatea a precizat că, din data de 1 iunie şi până în prezent, au fost înregistrate noi focare de gripă aviară în Polonia (10), Olanda (37), Belgia (10), Estonia ( 8 ), Finlanda (13), Germania (4), Letonia (1), Lituania (3), Suedia (5), astfel că ANSVSA menţine măsurile de supraveghere prevenire şi control pentru această boală.

„În acest moment, în România nu există nicio suspiciune de gripa aviară”, au mai precizat reprezentanţii autorităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici