Persoanele fizice autorizate pot opta până în aprilie să continue activitatea

Persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale pot să opteze, până la 25 aprilie 2009, pentru continuarea activităţii comerciale, în caz contrar urmând să fie radiate, a anunţat, luni, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

36 afișări
Imaginea articolului Persoanele fizice autorizate pot opta până în aprilie să continue activitatea

Persoanele fizice autorizate pot opta până în aprilie să continue activitatea

"La data de 25 aprilie 2009 expiră termenul până la care se mai poate exercita dreptul de opţiune pentru continuarea activităţii comerciale în una din formele prevăzute de Ordonanta de urgentă 44 din 25 aprilie 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale. Prevederea se adresează persoanelor fizice şi asociaţiilor familiale autorizate şi înregistrate în registrul comertului, în temeiul unor acte normative anterioare ordonanţei de urgentă mai sus menţionat", se arată într-un comunicat al ONRC.

După data respectivă vor fi radiate din registrul comerţului, fără nicio altă formalitate, toate persoanele fizice şi asociaţiile familiale autorizate înregistrate în registrul comerţului în temeiul unor acte normative anterioare ordonanţei de urgentă care nu şi-au exercitat dreptul de opţiune.

ONRC aşteaptă doar în Bucureşti peste 20.000 de comercianţi pentru îndeplinirea formalităţilor, după ce în cele opt luni de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgentă s-au prezentat doar 2.000 de persoane fizice autorizate şi întreprinderile individuale sau familiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici