Persoanele fizice autorizate vor putea plăti online impozitul, din 1 octombrie

Impozitul pe veniturile persoanelor fizice autorizate va putea fi plătit online, cu cardurile bancare, de la 1 octombrie, urmând ca sistemul să fie aplicat şi în cazul companiilor până la finele anului, a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele Agenţiei de Administrare Fiscală, Daniel Chiţoiu.

28 afișări
Imaginea articolului Persoanele fizice autorizate vor putea plăti online impozitul, din 1 octombrie

Persoanele fizice autorizate vor putea plăti online impozitul, din 1 octombrie

Astfel, impozitul pe veniturile din activităţile persoanelor fizice autorizate, precum doctori, notari, veniturile din drepturile de proprietate intelectuală sau veniturile din tranzacţii imobiliare va putea fi plătit online, pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), utilizând cardul.

"Sper ca până la sfârşitul anului procesul să se extindă şi pentru companii," a spus Chiţoiu.

Preşedintele ANAF a arătat că instituţia a selectat o bancă procesatoare pentru plata impozitului de către persoanelor fizice autorizate, dar în urma contestaţiei făcute de o altă bancă, plata nu se va face deocamdată prin aceasta.

"Noi am selectat deja o bancă procesatoare, dar cealaltă bancă a depus contestaţie, iar până se rezolvă, plata se va face prin Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, din cadrul Ministerului Comunicaţiilor", a precizat Chiţoiu.

El nu a menţionat care sunt cele două bănci implicate în proces.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici