Peste 1,3 miliarde lei pentru 114 sisteme inteligente de distribuţie a gazelor naturale în 8 judeţe

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Adrian Veştea, şi Sebastian-Ioan Burduja, ministrul energiei, au aprobat, prin ordin comun, peste 1,3 miliarde lei pentru 114 sisteme inteligente de distribuţie a gazelor naturale în 8 judeţe din ţară.

367 afișări
Imaginea articolului Peste 1,3 miliarde lei pentru 114 sisteme inteligente de distribuţie a gazelor naturale în 8 judeţe

Peste 1,3 miliarde lei pentru 114 sisteme inteligente de distribuţie a gazelor naturale în 8 judeţe

Ministerul Dezvoltării anunţă, joi, că miniştrii Adrian-Ioan Veştea şi Sebastian Burduja au aprobat, prin ordin comun, alocarea sumei de 1.307.355.841,41 de lei pentru realizarea a 114 sisteme de distribuţie a gazelor naturale, inclusiv a branşamentelor, precum şi a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale în 8 judeţe.

Proiectele vizează atât înfiinţarea de noi sisteme de distribuţie a gazelor naturale, cât şi extinderea şi modernizarea sistemelor existente, prin transformarea în sisteme inteligente de distribuţie a gazelor naturale, iar finanţarea va fi asigurată prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

„După cum m-am angajat, continuăm să sprijinim cetăţenii şi autorităţile publice locale, prin finanţarea unor investiţii care să le asigure un trai normal, în condiţiile în care, în prezent, 70% dintre localităţile din România nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale”, a spus ministrul Veştea.

În perioada următoare vor fi analizate şi documentaţiile depuse de celelalte 33 de judeţe, astfel încât să fie alocate cât mai repede sumele necesare realizării acestor obiective.

Prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare şi gaz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici