Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Biden să oprească iniţiativa privind maşinile electrice

O coaliţie formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere preşedintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze iniţiativa considerată agresivă a administraţiei sale privind vehiculele electrice, notează Fox Business.

1586 afișări
Imaginea articolului Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Biden să oprească iniţiativa privind maşinile electrice

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Biden să oprească iniţiativa privind maşinile electrice

Demersul vizează în special standardele de emisii de gaze de eşapament impuse de administraţia Biden de la începutul acestui an, care sunt cele mai aspre reglementări federale de acest tip emise vreodată, arată sursa citată.

Conform reglementărilor propuse de Agenţia pentru Protecţia Mediului (EPA), majoritatea achiziţiilor de vehicule noi vor fi din cele electrice în decurs de un deceniu.

„Aceste vehicule sunt ideale pentru multe persoane şi credem că atractivitatea lor va creşte în timp", au scris dealerii în scrisoarea adresată lui Biden. „Realitatea, însă, este că cererea de vehicule electrice din prezent nu ţine pasul cu afluxul mare de BEV-uri (vehicule electrice cu baterii) care sosesc la dealerii noştri, determinat de reglementările actuale. BEV-urile se îngrămădesc pe loturile noastre", au mai arătat dealerii auto în scrisoarea lor deschisă.

„Anul trecut, existau multe speranţe şi multă agitaţie în legătură cu vehiculele electrice", continuă scrisoarea. „Dar acest entuziasm a stagnat. Astăzi, oferta de BEV-uri nevândute este în creştere, deoarece acestea nu se vând nici pe departe la fel de repede cum ajung la dealerii noştri - chiar şi cu reduceri mari de preţ, stimulente din partea producătorilor şi stimulente guvernamentale generoase", au mai precizat dealerii.

Scrisoarea a mai menţionat că există multe probleme cu care se confruntă industria vehiculelor electrice, cum ar fi lipsa infrastructurii de încărcare, instabilitatea reţelei energetice şi lipsa unor rezerve de minerale fiabile, vitale pentru bateriile vehiculelor electrice.

Pe de altă parte Joe Biden şi-a stabilit anterior obiectivul de a se asigura că 50% dintre maşinile achiziţionate sunt electrice până în 2030. Liderul de la Casa Albă a declarat că normele vor oferi o „cale clară pentru o creştere continuă a vânzărilor de vehicule electrice".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
biden,
preşedinte,
sua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici