Peste trei milioane de vehicule diesel Mercedes vândute în Europa, chemate în service. Care sunt modelele vizate

Grupul auto Daimler va chema în service peste trei milioane de vehicule Mercedes-Benz cu motoare diesel vândute în Europa, pentru remedierea problemelor cu emisiile, în contextul monitorizării situaţiei de către Guvernul Germaniei, relatează site-ul agenţiei Bloomberg.

1987 afișări
Imaginea articolului Peste trei milioane de vehicule diesel Mercedes vândute în Europa, chemate în service. Care sunt modelele vizate

Peste trei milioane de vehicule diesel Mercedes vândute în Europa, chemate în service. Care sunt modelele vizate

Remedierea problemelor va fi gratuită pentru clienţi, dar producătorul auto cu sediul în Stuttgart va suporta costuri estimate la 220 de milioane de euro, a anunţat compania auto marţi.

Planul de remediere a defecţiunilor a început în martie, cu 274.000 de vehicule.

"Dezbaterea publică privind motoarele diesel generează incertitudine. De aceea, am dispus măsuri suplimentare pentru a le oferi asigurări proprietarilor de maşini pe motorină şi pentru consolidarea încrederii în tehnologia diesel", a declarat Dieter Zetsche, directorul general al grupului auto Daimler.

Membri ai conducerii Daimler AG au fost convocaţi săptămâna trecută de autorităţuile germane pentru a oferi explicaţii în ancheta privind presupusa instalare a unor dispozitive de manipulare a emisiilor în motoare diesel.

Decizia de chemare a vehiculelor în service pentru remedieri constituie o schimbare de poziţie, în contextul în care grupul auto Daimler anunţase că va contesta acuzaţiile "prin toate mijloacele juridice".

"Aceasta este, în sfârşit, o măsură proactivă (...). Însă costurile remedierii defecţiunii sunt extraordinar de mici, astfel că probabil vor creşte", a comentat Jurgen Pieper, analist la Bankhaus Metzler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici