Petrom a obţinut în trimestrul I 2018 un rezultat din exploatare de 958 mil. lei, în creştere cu 25%

Rezultatul din exploatare excluzând elementele speciale obţinut de Petrom în trimestrul I 2018 a fost de de 958 milioane de lei, în creştere cu 25% faţă de trimestrul I 2017, arată datele raportate joi de companie.

136 afișări
Imaginea articolului Petrom a obţinut în trimestrul I 2018 un rezultat din exploatare de 958 mil. lei, în creştere cu 25%

Petrom a obţinut în trimestrul I 2018 un rezultat din exploatare de 958 mil. lei, în creştere cu 25%

„Profitul pe acţiune este de 0,0151 lei, în creştere cu 38% faţă de trimestrul I 2017, iar fluxul de trezorerie extins este în sumă de 729 de milioane de lei, în creştere cu 13% faţă de trimestrul I 2017”, se arată într-un raport al Petrom.

„Segmentul Upstream a beneficiat de preţuri realizate la ţiţei şi gaze naturale mai mari, care au contrabalansat declinul producţiei şi efectele negative generate de evoluţia cursurilor valutare. Rezultatul din exploatare CCA excluzând elementele speciale al Downstream Oil a scăzut cu 13% faţă de T1 2017, ca urmare a scăderii marjelor de rafinare, parţial contrabalansată de vânzări mai mari în segmentul vânzărilor cu amănuntul”, se mai arată în raport.

Potrivit Petrom, rezultatul din exploatare excluzând elementele speciale al Downstream Gas a fost de peste două ori mai mare faţă de rezultatul din T1 2017, în principal datorită îmbunătăţirii activităţii de energie electrică.

„Toate cele amintite anterior au condus la un flux de trezorerie din activităţi de exploatare de 1,8 iliarde de lei în T1 2018, cu 42% mai mare decât în T1 2017. Pe parcursul trimestrului, am efectuat investiţii de 843 de milioane de lei, în creştere cu 139% faţă de T1 2017. Creşterea investiţiilor a fost determinată în principal de intensificarea activităţii de foraj şi de pregătirile legate de revizia generală planificată a rafinăriei”, se mai arată în raport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici