Peugeot, al doilea mare producător auto din Europa, închide o fabrică în Franţa

PSA Peugeot Citroen, al doilea mare producător auto din Europa, va închide fabrica de la Aulnay, de lângă Paris, la sfârşitu lunii octombrie, cu două luni mai devreme decât preconiza, după ce mulţi angajaţi şi-au găsit alte locuri de muncă.

343 afișări
Imaginea articolului Peugeot, al doilea mare producător auto din Europa, închide o fabrică în Franţa

Peugeot închide fabrica Aulnay cu două luni mai devreme, după ce angajaţii şi-au găsit alte joburi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mai avem aproximativ 20% din numărul obişnuit de angajaţi pe linia de producţie. Aproximativ jumătate dintre cei 2.800 de angajaţi permanenţi de la Aulnay au găsit alte locuri de muncă, în companie sau în afara ei", a declarat purtătorul de cuvânt al Peugeot, Jean-Baptiste Mounier, transmite Bloomberg.

Peugeot derulează un plan de restructurare care vizează concedierea a 11.200 angajaţi din Franţa până în 2015, precum şi închiderea fabricii de la Aulnay în 2014.

Conducerea companiei a avertizat în luna aprilie că fabrica ar putea fi închisă mai devreme, deoarece producţia este perturbată de grevele organizate de sindicatul CGT.

Peugeot a avut în prima jumătate a anului o pierdere operaţională de 510 milioane euro.

Fabrica de la Aulnay produce modelul compact Citroen C3 şi a lucrat în ultimele luni la aproximativ 20% din capacitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici