Philips vinde 80,1% din divizia de componente pentru iluminat pentru 2,8 miliarde de dolari

Royal Philips a ajuns la un acord cu un grup de investitori pentru a vinde 80,1% din divizia de componente pentru iluminat pentru 2,8 miliarde de dolari, în condiţiile în care producătorul olandez se concentrează pe afacerile din domeniul sănătăţii consumatorului, relatează Bloomberg.

184 afișări
Imaginea articolului Philips vinde 80,1% din divizia de componente pentru iluminat pentru 2,8 miliarde de dolari

Philips vinde 80,1% din divizia de componente pentru iluminat pentru 2,8 miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fondul de investiţii GO Scale, sponsorizat de GSR Ventures şi Oak Investment Partners, va prelua participaţia de 80,1% la divizia de componente pentru iluminat a Philips, în timp ce compania din Olanda va păstra restul acţiunilor.

Acţiunile Philips au scăzut cu 0,1% pe bursa din Amsterdam, în deschiderea şedinţei de marţi, după anunţarea tranzacţiei. Valoarea de piaţă a companiei se situează astfel la 25 de miliarde de euro.

Divizia Lumileds, care vinde componente pentru iluminat şi către industrii precum cea auto şi electronică, deţine operaţiuni în peste 30 de ţări, iar anul trecut a generat venituri din vânzări în valoare de 2 miliarde de dolari.

Renunţarea la divizia pentru componente de iluminat reprezintă un punct de cotitură pentru Philips, companie care a vândut produse de iluminat de la înfiinţarea sa, în 1891. De altfel, separarea acestei afaceri urmează mutării făcute de compania germană Siemens, care a vândut în 2013 divizia Osram Licht, care producea becuri, pentru a se îndrepta spre producţia de corpuri de iluminat mai eficiente.

Compania olandeză Philips îşi axează afacerile pe tehnologia medicală, mizând pe faptul că pacienţii vor utiliza din ce în ce mai mult smartphone-urile şi alte aparate pentru a-şi monitoriza sănătatea şi nutriţia.

De altfel, Philips creează o divizie numită HealthTech, în cadrul căreia va produce diverse aparate, precum scannere medicale şi periuţe de dinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici