Piaţa de leasing a avansat, în primul trimestru, cu 72%

Valoarea bunurilor achiziţionate în leasing s-a ridicat, în primul trimestru, la 1,038 miliarde de euro, în creştere cu 72% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

4 afișări

Finanţările pentru achiziţiile de vehicule au reprezentat 70% din totalul pieţei, în funcţie de valoarea bunurilor finanţate, în timp ce leasingul de echipamente avea o pondere de 21%, restul revenind leasingului imobiliar, a declarat agenţiei MEDIAFAX secretarul general al Asociaţiei de Leasing şi Servicii Financiare Nebancare (ALB), Adriana Ahciarliu.

Companiile membre ALB au finanţat, în primele trei luni, bunuri în valoare de 719,72 milioane de euro, peste dublul nivelului consemnat în intervalul similar al anului trecut, deţinând circa 70% din piaţa naţională de profil.

La nivelul asociaţiei, leasingul auto cumulează 64,5% din valoarea totală a bunurilor finanţate. Companiile au acordat finanţări pentru achiziţia de echipamente industriale în proporţie de 25,7%, iar leasingul imobiliar a avut o pondere de 9,8%.

În funcţie de tipul acţionariatului companiei de leasing, piaţa de profil era reprezentată, la sfârşitul primului trimestru, de companii afiliate grupurilor financiar-bancare în proporţie de circa 72%, firme care aparţin unor producători sau importatori auto şi companii independente, fiecare categorie cu o cotă de 14%.

Din punct de vedere al tipului de bunuri finanţate, societăţile afiliate băncilor au finanţat echipamente în procent de 27,5%, în timp ce leasingul de vehicule avea o pondere de 60% în portofoliul acestora, iar leasingul imobiliar deţinea 12,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici